Úvodní slovo ředitelky VIM

Ing. Sapíková Leona, MPA, LL.M. Ředitelka organizace

Vážení přátelé, dámy a pánové,

představuji vám další vydání našeho zpravodaje.

I v tomto čísle se můžete těšit na zajímavé reportáže z našich nejvýznamnějších vzdělávacích akcí, ale i aktuální a inspirativní informace, které vám pomohou ve vaší náročné práci

I když se blíží období letních prázdnin, tedy čas odpočinku a relaxace, toto vydání jsme se rozhodli věnovat vážnému tématu, které si zaslouží maximální pozornost. Jedná se o duševní zdraví dětí a dospívajících.

Zařazením tohoto tématu a souvisejícími vzdělávacími aktivitami, k jejichž realizaci jsme přizvali ty nejlepší odborníky, chceme destigmatizovat psychická duševní onemocnění. Prostřednictvím vás bychom rádi u dětí vybudovali důvěru při vyhledávání pomoci a svěření se s psychickými obtížemi a pedagogům usnadnili jejich včasnou identifikaci, poskytli jim důležité kontakty a poradili, jak zařadit témata související s duševním zdravím do výuky.

S koncem školního roku se svým příspěvkem do našeho zpravodaje s námi všemi loučí náměstek hejtmana Jiří Nantl, který přijal nabídku funkce náměstka člena vlády v MŠMT. Dosud jsme s panem náměstkem úzce spolupracovali na modernizaci regionálního školství a pevně věřím, že budeme v jeho vizi úspěšně pokračovat. Panu náměstkovi přejeme hodně úspěchů a těšíme se, že svým působením na MŠMT přispěje ke zvýšení úrovně českého vzdělávacího systému.

Připravili jsme také reportáže z našich nejvýznamnějších vzdělávacích akcí, aby i ti, kteří nemohli osobně přijít, si mohli udělat představu o jejich průběhu. Ani tentokrát jsme nezapomněli na informace o našich nejbližších vzdělávacích akcích, jejichž kompletní výčet najdete především na našich webových stránkách.

Protože je zajištění výživy dětí a žáků nedílnou součástí vzdělávacího procesu, zařadili jsme do tohoto zpravodaje také dva články věnované problematice školního stravování, které se stává významnou součástí školských služeb poskytovaných v rámci vzdělávacího systému.

Věřím, že vás náš zpravodaj i tentokrát zaujme. Přeji vám krásné léto, hezkou zaslouženou dovolenou, mnoho příjemných zážitků a především pohody a odpočinku.

Toto je úvodní slovo, je z vydání našich Novim pro červen - srpen, ředitelky organizace Ing. Leony Sapíkové, MPA, LL.M.

Další články