Projekt eTom navazuje na přeshraniční spolupráci

projekt_etom_clanek

 

Tímto projektem navazuje VIM na řadu předchozích úspěšných přeshraničních projektů a společně s lead partnerem Amt der Niederösterreichischen Landesregierung na projektu participuje 6 dalších institucí z ČR a Rakouska.

 

Projekt je realizován od července 2023 do června 2026 a hlavním projektovým cílem je vyvinout opatření, která jsou přesně zaměřená na potřeby pedagogů a dnešního světa a jsou pro všechny uživatele lehce použitelné a využitelné při pedagogické práci.


V projektu probíhají aktivity, v rámci kterých jsou pedagogové vzděláváni v kompetencích pro budoucnost, které vycházejí z nového chápání učení, vzdělávání a komunikace. Jedná se především o kompetence z oblasti informačních technologií v provázanosti s potřebou trvale udržitelného rozvoje a ochranou životního prostředí. Prostřednictvím vzdělávacích aktivit, vzájemného sdílení fungujících praxí na školách z obou stran hranice i návštěvami zajímavých lokalit či podniků, které do svých firemních vizí implementovaly moderní technologické procesy ruku v ruce s důrazem na udržitelnost a životní prostředí, nabízíme účastníkům vhled do kompetencí, které by měli v budoucnu uplatňovat a využívat.

Projekt je podpořen v rámci programu přeshraniční spolupráce Interreg VI-A Rakousko-Česko z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR).

 

Interreg logo

Další články